Transilvania Bike Trails Race (TBT Race) este un concurs MTB, care in 2017 s-a defasurat sâmbăta 19 august, cu start și finiș la Saschiz, satul din apropierea localității Viscri și al cărui scop este lansarea și promovarea rețelei de trasee de bicicletă ce leagă satele săsești din zona Târnava Mare cu Sighișoara. Concursul este la a IV-a ediție și s-a desfășurat pe 2 distanțe. O distanță de 77 km și una pentru începători de 42 km. Traseul parcurge atât zone special amenajate din rețea cât și dealuri cu iarba, drumuri forestiere, ulițe din satele vechi. Traseele de concurs trec prin curțile bisericilor fortificate și cel lung prin cetatea Saschiz.

În același timp concursul și evenimentul este o explorare a trecutului nostru, al sașilor, a culturii din zonă. E o întoarcere în timp și în istorie care e în contrast cu noua perspectiva a loculului care oferă o noua abordare turistica: activitați pentru o viață activă, trasee unice, confort in cadrul arhitectural refacut aproape de traditional, mancare sănătoasa din producția locală. În fiecare an concursul ia startul din alt sat din zona pentru noutate si pentru promovarea fiecaruia în parte.

Mai multe informatii depre concurs: http://tbtrace.ro/

Rezultate 2017: http://tbtrace.ro/rezultate/

In acest an a participat si un grup numeros de ciclisti turdeni. In randurile urmatoare veti afla cum s-a vazut TBT Race prin ochii turdenilor prezenti !


Andreica Andreea - traseu scurt, loc 3 general (fete) - "Pentru mine a fost cel mai lung concurs ca distanta la care am participat pana acum, destul de dificil datorita caldurii pe unele portiuni, motivant avand in vedere ca in ultimii 7 km concurenta de pe locul 4 era destul de aproape de mine, dar am reusit sa o las in urma si sa obtin un loc pe podium" (foto: Radu Cristi)

Fotografia postată de Transylvania Bike Trails Network.Fotografia postată de Transylvania Bike Trails Network.

Adrian Florea - traseu scurt, loc 1 general (baieti) - "Fara sa lungesc povestea, m-am dus la acest concurs constient ca am sanse reale sa fac un rezultat bun. Startul nu a fost prea bun, asa ca I-am mers "fullgas" pana am ajuns in fata cu elitele. Am continuat sa merg aproape la maxim impreuna cu un rider de la Bikexpert. Stiind ca urmeaza o serie de atacuri pe final, am incercat pe cat posibil sa conserv energia. Pana la urma am pus un avans de 10 secunde pe ultima coborare si am castigat. Este cel mai bun rezultat al meu de cand ma dau, iar dupa acest concurs motivatia si moralul meu sunt la nivel maxim. Sunt optimist in continuare si sper sa mai pot aduce cateva rezultate bune" (foto: Radu Cristi)

Foto: Radi CristiFotografia postată de Transylvania Bike Trails Network.

Marin Marie - traseu scurt, loc 3 categorie - "Pt mine, MTB este un hobby, unul de weekend, in care se imbina miscarea in aer liber cu natura iar concursurile inseamna provocari in care tehnica si anduranta sunt, clar, necesare dar cand le aplici in medii faine ca padurile si  muntii, adica pe coclauri, cum imi place mie sa zic, tind sa devina placere. Iar astfel am ajuns, din cand, intre primii 3 clasati ai categoriei de varsta. Aici, la Saschiz, am avut 37 de concurenti la categorie in care am reusit un loc 3 si aprox. 500 in total, la traseul scurt (de 42km) in care am ajuns al 46-lea. Il felicit inca odata pe Adi Florea pentru locul 1 din acesti 500. In rest, organizare super si mai ales traseu fain pe care toti biciclistii trebuie sa-l puna la "to do". Il recomand tuturor, nu-i dificil si il dau ca exemplu de cum se pot imbina sportul cu natura, istoria si traditia din Ardeal, tot odata." (foto: Radu Cristi)

Fotografia postată de Marin Marie.Fotografia postată de Marin Marie.

Eugen Tusa - (foto: Radu Cristi)