Veniţi să descoperiţi Turda şi Valea Arieşului. Avem multe poveşti de spus şi cunoaştem multe din comorile ascunse ale acestor locuri. Tu trebuie doar să porneşti la drum ...

In sprijinul vizitatorilor care doresc sa descopere Turda si imprejurimile Turzii, punem la dispozitie o brosura informativa in care prezentam pe scurt principalele atractii ecoturistice din imprejurimile Turzii si va recomandam cateva activitati ce pot fi desfasurate in zona noastra.

De asemenea, am realizat si o brosura informativa cu privire la Rezervatiile naturale de pe Valea Ariesului si cateva specii de plante si animale pe care le poti descoperi in aceste arii protejate.

Brosurile sunt disponibile in format electronic in sectiunea: materiale informative - EcoTurism pe Valea Ariesului si Rezervatii naturale pe Valea Ariesului.

Pe www.ecoturism.turdaturism.ro, veti gasi informatii cu privire la obiectivele turistice din zona, sugestii privind activitatile ecoturistice recomandate, precum si o harta ecoturistica (google maps). Pentru a fi la curent cu ce se intampla in zona, ce fel de evenimente sunt organizate si ce ture sunt planificate, puteti consulta calendarul de activitati ecoturistice.

Pentru cei mai avansati in ale plimbarilor, pe www.turdeni.ro veti gasi o lista a traseelor turistice din zona, propuneri de trasee de cicloturism, precum si recomandari privind alpinismul si escalada din zona noastra. De asemenea, mai este disponibil si un tabel cu track-uri gps, prognoza meteo si harta interactiva (google maps). In sectiunea imagini, gasiti fotografii realizate de turdeni in perioada 2012-2017 si va puteti face o idee despre locurile unde doriti sa mergeti si activitatile pe care le puteti face.

Mai multe informatii: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.www.ecoturism.turdaturism.ro - www.turdeni.ro


TurdaTurism.RO este o platformă de cooperare pentru dezvoltarea unui turism responsabil în regiunea Turda, prin implicarea membrilor comunităţii în activităţi de informare, conservare şi promovare a patrimoniului turistic local.
Activităţile recomandate prin programul TurdaTurism.RO, încurajează dezvoltarea durabilă responsabilă, prin punerea în valoare a resurselor şi produselor locale, stimularea şi promovarea micilor afaceri şi a producătorilor locali.

Prin programul TurdaTurism.RO recomandăm următoarele tipuri de activităţi şi servicii:

  • ghidaj şi organizare de activităţi ecoturistice
  • servicii de masă şi cazare la pensiuni ecoturistice
  • promovarea meşterilor, artizanilor şi producătorilor locali
  • închiriere şi comercializare de echipamente şi accesorii pentru drumeţii şi sporturi montane (echipamente, biciclete, harti turistice)
  • voluntariat pentru amenajarea potecilor turistice (Turdeni.ROPotecatorii)
  • activităţi de informare, documentare şi prospectare turistică (Turdeni.RO)
  • activităţi educative pentru protecţia şi cunoaşterea naturii (Junior Ranger "Potaissa")