Muzeul de Istorie Turda, în parteneriat cu Fundația Potaissa, organizează in cadrul ZEP 2017 activităţile didactice Turda. Cadrul natural și patrimoniul cultural, în perioada 16-17 septembrie 2017. Obiectivul major al activităților este sensibilizarea în primul rând a tinerilor privind cunoașterea, respectarea și implicarea în protejarea patrimoniului cultural și natural, prin evidențierea modului în care patrimoniul reflectă sentimetul comunității asupra trecutului, prezentului și edificarea unui viitor comun.

Add a comment

Citește mai departe...

Transilvania Bike Trails Race (TBT Race) este un concurs MTB, care in 2017 s-a defasurat sâmbăta 19 august, cu start și finiș la Saschiz, satul din apropierea localității Viscri și al cărui scop este lansarea și promovarea rețelei de trasee de bicicletă ce leagă satele săsești din zona Târnava Mare cu Sighișoara. Concursul este la a IV-a ediție și s-a desfășurat pe 2 distanțe. O distanță de 77 km și una pentru începători de 42 km. Traseul parcurge atât zone special amenajate din rețea cât și dealuri cu iarba, drumuri forestiere, ulițe din satele vechi. Traseele de concurs trec prin curțile bisericilor fortificate și cel lung prin cetatea Saschiz.

Add a comment

Citește mai departe...

În perioada IUNIE – SEPTEMBRIE 2017, vor fi organizate mai multe activităţi educative (drumeţii, concursuri, activităţi de observare şi ateliere educative). Activităţile sunt adresate în principal tinerilor din Turda şi din comunele de pe Valea Arieşului, dar şi copiilor şi turiştilor aflaţi în vacanţă în comunele situate în vecinatatea sitului Natura 2000 Trascău

Add a comment

Citește mai departe...