Masivul Bedeleu (Circuit Lunca Ariesului)
Traseu: Lunca Ariesului - Poderei (TR) - belvedere - vf.Ciresului - platoul Bedeleu (nemarcat) - Poarta Zmeilor - poiana linistita (CR) - Lunca Ariesului (TR)
Lungime: 15 km, Diferenta de nivel: 750 m
Participanti: Alin, Daniel si Jenu

Luna Mai e luna biodiversitatii ... si unde e mai fain de plimbat, daca nu prin zona abruptului Bedeleu.
Dis de dimineata, pornim din Turda si ne oprim la Lunca Ariesului, la podul peste Aries. Ultimele pregatri, ultimele setari la aparatura foto, pornim GPS-urile (Strava, GPSies) si pornim spre creste, prin minunatul si linistitul satuc - Lunca Ariesului.

Urmam marcajul triunghi rosu (TR) si luam notite unde mai e nevoie de alte semne, unde e nevoie de "taiat frunze"... si unde ar prinde bine 1-2 stalpi de marcaje. O gura de cafea, o poza si o poveste - trecem de poderei si urcam pe carari neumblate spre "adapostul zmeilor" pentru un binemeritat popas cu poze, palanetz si chec.

Prindem puteri si incepem explorarea spre varful Ciresului, pe care il ocolim prin dreapta ... pe o poteca ascunsa, loc de inspiratie si alte povesti. Ajungem la marginea platoului si admiram peisajul carstic, cu numeroase doline "didactice" :)

In scurt timp intram pe poteca spre Poarta Zmeilor, pe marcaj cruce rosie (CR), unde aplicam mici ajustari si corectii ... iar la ora potrivta, ajungem la balcon, pentru alta pauza de masa :)

Dupa atata odihna si desfatare, greu ne dam dusi la vale, dar suntem constienti de lungul drum ce ni se asterne la vale. Inainte de coborare vedem noi marcaje (cruce albastra) - care nu stim cine le-a facut si nici unde duc ... banuim doar ca e posibil sa faca legatura cu traseul banda galbena. Sunam pe Lucian, de la Administratia Natura 2000 Trascau, care nici el nu stie ce e cu marcajele respective.

Concluzie: Nu stim ce e cu marcajele cruce albastra ... si nici unde duc. Vom reveni cu detalii !

Noi pornim la vale (CR) ... spre poiana "minunata si linistita" ... unde mai facem un popas la soare, iar apoi urmam traseul spre Lunca Ariesului (TR), iar din poza-n poza si din poveste-n poveste ajungem din nou la Poderei, de unde coboram "voiniceste" spre sat.

Album FOTO

ozio_gallery_jgallery
Ozio Gallery made with ❤ by joomla.it